“ІСД” ще не втратив меткомбінат в окупованому Алчевську, але ризикує втратити, – заява

 

Корпорація “Індустріальний союз Донбасу” Сергія Тарути заявила про значний ризик фактичної втрати управлінського контролю над промисловими майданчиками й офісними приміщеннями ПАТ “Алчевський металургійний комбінат” (місто Алчевськ, неконтрольована частина Луганської області).

Про це сказано в офіційній заяві “ІСД”, оприлюдненій 29 листопада, передає “Інтерфакс-Україна“.

 Окрім Алчевського меткомбінату, “ІСД” втрачає контроль над ПАТ “Алчевський коксохімічний завод” і ПАТ “Екоенергія”, які загалом є значною частиною бізнесу цієї групи.

“Акціонери та менеджмент групи “ІСД” докладають усіх зусиль для збереження контролю над виробничими активами. Однак у ситуації, що склалася, акціонери та менеджмент не можуть достовірно й відповідально спрогнозувати подальший розвиток подій і можливість збереження ефективного управлінського контролю над активами в місті Алчевську, розташованому на території, тимчасово не контрольованій органами державної влади України”, – йдеться в заяві групи.

Корпорації “ІСД” не відомі справжні наміри осіб, які, за сприяння представників незаконних збройних формувань, чинять грубі спроби втручання в діяльність підприємств.

“ІСД” у попередніх публічних зверненнях уже неодноразово констатував, що робота його промислових підприємств може здійснюватися виключно в правовому полі України з дотриманням усіх вимог законодавства України”, – наголошується в заяві.

Констатовано, що ПАТ “Алчевський металургійний комбінат”, “Алчевський коксохімічний завод” та “Екоенергія” зареєстровані в Сєверодонецьку Луганської області.

Донедавна вони провадили господарську діяльність у повній відповідності до законодавства України, виплачували заробітні плати, незважаючи на фактичну відсутність виробничої діяльності протягом 2017 року і складне фінансове становище, здійснювали оплату всіх податків і обов’язкових платежів до бюджетів України різних рівнів.

“У разі повної втрати ефективного управлінського контролю над виробничими активами корпорація “ІСД”, а також менеджмент ПАТ “Алчевський металургійний комбінат”, ПАТ “Алчевський коксохімічний завод” та ПАТ “Екоенергія” не зможуть забезпечити подальшу діяльність виробничих активів, які перебувають в Алчевську, відповідно до законодавства України”, – йдеться в заяві.

За інформацією агенції “Інтерфакс-Україна”, Алчевський меткомбінат зі схвалення сепаратистів ОРЛО перейшов під управління компанії “Внешторгсервис” олігарха-втікача Сергія Курченка, який переховується в РФ.

Нагадаємо, 1 березня 2017 року ватажки ОРДЛО заявили, що беруть під управління підприємства української юрисдикції.

Читайте також:
“Віджатими” українськими заводами в ОРДЛО керує
екс-губернатор Іркутської області Росії, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна