Доба АТО: 18 обстрілів, без загиблих

 

29 листопада в зоні АТО жоден український військовий не загинув і не отримав поранень.
Про це повідомив Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України  з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Загалом за минулу добу бойовики здійснили 18 прицільних обстрілів позицій Збройних сил України. Шість разів українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими угодами.

На Луганському напрямку бойовики здійснили 13 прицільних обстрілів.

“Доволі тривалі обстріли з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм противник вів поблизу Луганського, загалом випустивши 30 мін. Окрім зброї, забороненої Мінськими угодами, тут також зафіксовані неодноразові ворожі провокації із використанням озброєння БМП, спареної зенітної установки, гранатометів, кулеметів та іншої стрілецької зброї”, – розповів полковник Мотузяник.

У районі Новотошківського бойовики обстріляли українські позиції з 82-мм мінометів, поблизу Новоолександрівки, Новолуганського, Троїцького, Станиці Луганської та Новозванівки – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування порушили “режим тиші” п’ять разів. Упродовж однієї години бойовики випустили сім мін з мінометів різних калібрів у районі Водяного, ще 10 – поблизу Павлополя.

“Неспокійно вчора було також і біля Верхньоторецького, Авдіївки та Красногорівки. Там застосування важкої зброї противником не зафіксовано, проте ворог вів вогонь із гранатометів”, – додав речник МОУ.

Читайте також:
Загиблий від кулі снайпера під Авдіївкою – Віктор Маслов із Прилуцького району

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна