Як і не хочеш, то мусиш: “Шахтар” таки вийшов на матч у футболках на підтримку ЗСУ. ОНОВЛЕНО

 

Футболісти донецького “Шахтаря” вийшли на матч 1/4 фіналу Кубка України проти рівненського “Вереса” в Харкові у патріотичних футболках – з написом “26 років. Пишаємось” та емблемою Збройних сил України.
Як передає “Новинарня“, це було зафіксовано телетрансляцією матчу ввечері 29 листопада на каналі “Футбол 1”.

Акція присвячена Дню Збройних сил України (26-річчю створення ЗСУ), що буде відзначатися 6 грудня.

Федерація футболу України, яка проводить національний Кубок, просила команди-учасниці чвертьфіналів вивести дітей військових у відповідних футболках.

Натомість донецький “Шахтар” одягнув у жовті футболки із символом ЗСУ також і своїх гравців.

Варто зазначити, що “Шахтар” у звітному матчі обіграв обіграв “Верес” з рахунком 4:0 та вийшов до півфіналу Кубка України.
Також туди пробилися “Динамо”, “Маріуполь” і друголіговий “Дніпро-1”.

Як відомо, напередодні, 28 листопада, активісти “Національного корпусу”, серед яких ультрас “Металіста” і “Шахтаря”, зупинили в Харкові автобус “гірників” та провели жорстку “виховну бесіду” з українськими футболістами ФК “Шахтар” з приводу ставлення клубу до АТО та військових ЗСУ.

Ішлося зокрема про бойкот чемпіонами України акції “Мій тато – герой!”, до якої долучаються інші клуби української прем’єр-ліги на вшанування учасників АТО.
Також було згадано, що футболісти ФК “Шахтаря” свого часу відмовлялися вдягати футболки на підтримку Збройних сил України та фотографувалися на блокпосту з бойовиками.
Фанати виставили клубу ультиматум та оголосили, що в разі, якщо команда не вийде на гру в патріотичних футболках, надалі вона гратиме домашні матчі не в Харкові, а в окупованому Донецьку.
Гравець збірної України Тарас Степаненко після дискусії пообіцяв, що “Шахтар” долучиться до акції з футболками.

Зрештою 29 листопада футболку на підтримку Збройних сил України надягнув в тому числі й захисник “Шахтаря” Ярослав Ракицький, який позиціонує себе як “патріот Донецька” та принципово відмовляється співати національний гімн разом з іншими гравцями.

ОНОВЛЕНО. Генеральний директор “Шахтаря” Сергій Палкін, коментуючи ситуацію, заявив, що клуб “не братиме участь в заходах, що проводяться якимись організаціями або фондами, якщо це не виходить від Федерації футболу України”.

Якщо ініціатива з футболками “26 років ЗСУ” виходила від ФФУ, то акцію “Мій тато – герой”, за словами Палкіна, започаткувала ГО “Федерація футболу учасників АТО”, близька до керівників київського “Динамо” – братів Суркісів, і вони таким чином намагаються опорочити “Шахтар”.

“Фонд, який був прибраний до рук братами Суркісами, покликаний дискредитувати наше ім’я по темі АТО…
[Перед матчем “Олімпік” – “Шахтар”] організація-фонд, яка сьогодні у всіх на вустах – “Федерація футболу АТО” – грубувато кинула ці футболки і сказала футболістам, що тепер вони будуть в них виходити. Президент фонду, побувавши в підтрібунці, зрозумів, що ми не вийдемо в його футболках, і ця ситуація йому на руку. Він їх зібрав і побіг в центральну ложу стадіону… Він з радісною посмішкою доповідав Кочетову (віце-президент ФФУ), мовляв, бачите, все добре, вони не вийшли”, – розповів Палкін.

“Думаю, що сам «Національний корпус» не підозрює, в які інтриги він втягнутий, створені власниками київського «Динамо»”, – заявив гендиректор “Шахтаря”.

За його словами, “говорити з «Шахтарем» мовою сили ніхто не буде. Ми не станемо підкорятися силовим тискам, махінаціям і всіляким популістським маневрам. Ми будемо робити так, як підказує серце. Я пропоную, щоб у майбутньому цього не було, працювати відповідно до регламенту і законів нашої країни”, – сказав Сергій Палкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що “Шахтар” не дозволяє своїм футболістам публічно підтримувати українську армію та писати про це в соцмережах. Таку позицію в клубі Ріната Ахметова пояснюють недоцільністю загострювати політичні позиції з огляду на наявність уболівальників “Шахтаря” в окупованому Донецьку.

На даний момент “Шахтар” проводить домашні матчі в Харкові. Клубна “Донбас-арена” захоплена бойовиками.

Читайте також:
Бразилець із “Шахтаря” мусив видалити селфі з українським танком

Керівництво донецького “Шахтаря” змусило гравця видалити з Instagram
пост на підтримку Збройних сил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.