Протест біля МВС у річницю розгону Євромайдану: піротехніка, сніжки, сутички, затримані

 

У Києві біля будівлі Міністерства внутрішніх справ ввечері 29 листопада відбулися сутички між учасниками смолоскипної ходи та правоохоронцями.

Демонстрація була присвячена четвертим роковинам побиття студентів на Євромайдані. Її учасники оголосили вимогу розслідувати злочини проти майданівців.

Як повідомляє “Укрінформ“, на вулиці Інститутській біля адміністрації президента невідомі кинули димові шашки між поліцією та учасниками смолоскипної ходи. Маніфестанти прагнули пройти на Банкову, але поліція їх не пропустила.

Сутичка виникла біля МВС – після того, як учасники ходи спробували встановити там намет.

Будівля Міністерства по периметру була оточена посиленим кордоном поліції. Учасники акції вимагали діалогу з кимось із керівників МВС, однак до них ніхто не вийшов. Після цього активісти застосували піротехніку, запалили димову шашку.

Правоохоронці відтіснили учасників акції від МВС до Виноградного провулку. Мітингувальники почали кидати у поліцію сніжки.

Знову почалась сутичка, учасників ходи взяли в кільце.

Правоохоронці затримали чотирьох осіб. Їх забрали до управління поліції для надання пояснень, але згодом відпустили.

Після 22:00 близько 50 учасників акції перебували біля приміщення Печерського районного відділу поліції, куди були доставлені затримані.Їх відпустили через “чорний” вхід.

До райвідділу приїхала карета швидкої допомоги. Медики надали допомогу трьом активістам, які постраждали під час затримання.

Організатором акції виступила ВГО “Коаліція учасників Помаранчевої революції”, яка 21 листопада вступила в протистояння з поліцією в День свободи та гідності, намагаючись встановити на Майдані намети.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна