Держкіно заборонило в Україні показ усіх “Сватів”

 

Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу “Свати”.
Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

У Мінкульті заборону пояснили тим, що виконавець однієї з головних ролей у серіалі – громадянин РФ Федір Добронравов – через його заяви про російський Крим визнаний СБУ персоною нон грата в Україні на три роки.

Напередодні Міністерство культури внесло Добронравова до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці держави.

За словами заступника голови Держкіно Сергія Неретіна, після такого рішення прокатне посвідчення серіалу “Свати” в Україні мало бути анульоване.

Як відомо, після рішення СБУ щодо Добронравова продюсер “95-го кварталу” та серіалу “Свати” Володимир Зеленський записав емоційне відеозвернення щодо можливої заборони серіалу, розкритикувавши позицію української влади.

Комедійний серіал “Свати” виробництва України виходив у 2008-2012 роках та демонструвався на центральних каналах України, Росії й Білорусі. У липні 2017 року, після перерви, стартували зйомки 7-го сезону.
Серіал розповідає про абстрактну російськомовну родину в селі Кучугури, яке насправді реально існує в Темрюцькому районі Краснодарського краю РФ. При цьому дія фільму охоплює Росію, у деяких епізодах – Україну, зокрема Крим.

Читайте також:
“Квартал 95” продає формат серіалу “Слуга народу” американській компанії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна