“Зомбі” на болотах: прикордонники затримали заробітчанина, який побоявся вертатись з РФ в Україну легальним шляхом

 

Прикордонники Чернігівського загону неподалік від державного кордону затримали українців та громадянина Росії, який намагався незаконно перетнути кордон на вхід до України.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Інцидент в районі села Карповичі Новгород-Сіверського району стався ввечері в неділю, 26 листопада.

Двох осіб прикордонники виявили за наданою інформацією місцевими жителями, які помітили невідомих.

У ході їх опитування прикордонники встановили, що двоє українців прийшли до кордону зустріти громадянина Росії для подальшого супроводження в Україну.

Як розповів у коментарі каналу “112 Україна” помічник голови ДПСУ Олег Слободян, громадянин РФ виявився уродженцем Житомирської області, який тривалий час працював у Тюменській області.
За словами Слободяна, він повертався на батьківщину, але перебував під впливом російської пропаганди і намагався уникнути перевірки на кордоні.

За незаконне перетинання державного кордону України на громадянина Росії правоохоронцями складено процесуальні документи, які передані до суду. Щодо його помічників, громадян України – жителів Києва та Житомирської області, до Єдиного реєстру досудових розслідувань направлено повідомлення про можливе вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 332 ККУ “незаконне переправлення осіб через державний кордон України”, повідомили в Держприкордонслужбі.

Читайте також:
З 1 січня не всі прикордонні пункти зможуть перевіряти біометричні дані
іноземців, – ДПСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна