Волкер розповів, який формат миротворчої місії на Донбасі влаштовує США

 

Сполучені Штати виступають проти присутності росіян у складі можливої миротворчої місії на Донбасі.

Про це повідомив спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер і інетрв’ю виданню The Washington Post.

За словами Волкера, у планах США – створити справжню миротворчу силу на Донбасі, яка матиме не тільки свободу дій, а й гарантію безпеки на всіх окупованих територіях.

“Миротворчі сили повинні мати доступ до українсько-російського кордону, і в них не повинно бути представників Росії”, – сказав Курт Волкер.

Також спецпредставник США повідомив, що наразі Москва відхилила 26 із 29 запропонованих пунктів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.
Та, незважаючи на це, він має намір і далі вести переговори з Росією.

За його словами, план з підтримки миру вселяє надію на повернення до “Мінська-2”, який не рухається через небажання Росії дотримуватися положень, що передбачають припинення вогню, відведення важкого озброєння і доступ до кордону.

“Росія, як і раніше, навіть не визнає присутність своїх сил на Сході. Але стратегія США заснована на припущенні, що Путін шукає або хоча б розглядає можливість виходу зі своїх фінансових і військових зобов’язань на сході України”, – сказав Волкер.

Він додав, що на даний момент США намагаються зрозуміти, на які варіанти може погодитися Росія і яка її подальша мета.

“Якщо вони (РФ) хочуть бути впертими – вони можуть, але це їм дорого обійдеться. Якщо вони хочуть рухатись далі, то це може бути щось, з чим ми погодимося і зможемо знайти шлях, як цього досягти”, – підкреслив Волкер.

Нагадаємо, на початку листопада стало відомо, що США радять Україні не просувати на ООН власну пропозицію щодо миротворців для Донбасу, а зосередитися на поправках до російської.

 

Читайте також:
Зустріч Волкера і Суркова щодо миротворців для Донбасу:
Росія прийняла три поправки з 29

Білорусь пропонує свій миротворчий контингент для Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна