Тука: Згода відрізати Донбас призведе до удару Росії по інших областях України

 

Донбас ніколи не буде таким як раніше. Однак відділяти його від України ні в якому разі не можна, це інакший прояв сепаратизму.
Таку заяву зробив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, екс-глава Луганської ВЦА Георгій Тука, передає ZN.ua.

“Суто військового шляху вирішення питання просто немає. Але помилковою є теза “якщо не можна відвоювати Донбас, треба його відрізати”, – сказав Тука.

“Є ворожа держава — Російська Федерація. Є вектор застосування сили, військової сили, зараз він зосереджений саме на окремих територіях Донецької і Луганської областей. Як тільки знайдуться, вибачте за такий гучний вислів, зрадники України, які спробують впровадити відділення цих територій, на наступний день цей вектор фізичної сили буде направлений на іншу територію нашої держави. Ніяких сумнівів у цьому ні в кого не повинно бути”, — підкреслив посадовець, який був учасником Революції гідності та засновником волонтерського фонду “Народний тил”.

На його думку, “інфекція відділення — це зворотня сторона того ж сепаратизму”, і вона дуже глибоко влилася в суспільство, тому з нею треба боротися, поки вона не почала домінувати.

“Всі розуміють, що колишнього Донбасу вже не буде. Того індустріального, соціалістичного, якогось монстра з кам’яного століття, — його вже не буде ні за яких обставин. Треба шукати інші шляхи, і вже є алгоритми розробки цих шляхів.
Мені подобається ідея запровадити вільну економічну зону або зону полегшеного оподаткування. Але за умови, що будуть існувати запобіжники перетворення цієї зони в чорну діру, як це зараз відбувається з абсолютною нісенітницею — так званою вільною економічною зоною Криму”, — додав Тука.

У той же час заступник міністра зазначив, що під час реінтеграції Донбасу український бюджет зазнає серйозних навантажень.

Читайте також:
Тука: Україна поверне Донбас максимум до середини 2018 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна