Пучдемон почав нову виборчу кампанію для Каталонії з Бельгії

 

Відсторонений Мадридом глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон почав у Бельгії виборчу кампанію свого нового блоку, закликавши каталонців висловити своє прагнення до незалежності.

“Ми, каталонці, продемонстрували світові, що ми маємо здатність та волю стати незалежною державою. Тому 21 грудня ми повинні її ратифікувати”, – сказав він.

Як пише “Європравда”, про початок кампанії Карлес Пучдемон заявив у готелі в містечку Оусткамп, поруч з Брюгге.

Під час свого виступу Пучдемон розкритикував сепаратистські партії Каталонії за відсутність єдності перед виборами.

Пучдемон висувається в парламент Каталонії від новоствореної платформи “Junts per Catalunya” (“Все для Каталонії”). До JpCAT входять люди з його консервативної сепаратистської партії PDeCAT (Каталонська демократична партія), а також представники громадянського суспільства.

Сам екс-голова женералітату очікує на можливу екстрадицію до Іспанії, де його розшукують за обвинуваченням у заколоті, непокорі та зловживанні державними коштами.

Як відомо, 21 грудня у Каталонії відбудуться позачергові вибори до місцевого парламенту, і Пучдемон їх прийняв. До такого кроку уряд Іспанії вдався через кризу, спричинену оголошенням незалежності Каталонії. При цьому в регіоні було обмежено автономію та введено пряме правління Мадрида. Кількох урядовців женералітату було арештовано, Карлес Пучдемон сховався в Бельгії та здався там поліції.

Суд Бельгії відклав до 4 грудня рішення щодо екстрадиції Пучдемона та його чотирьох колишніх міністрів.

Карлес Пучдемон заявив, що готовий розглядати різні шляхи виходу регіону з кризи, в тому числі і варіант, коли бунтівна провінція залишиться у складі Іспанії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна