Активісти в багатьох аеропортах показово чекали Кольченка в його день народження

 

В аеропортах Києва, Львова, Одеси, Варшави, Риги, Бухареста, Праги, Гельсінкі та інших міст відбулися акції на підтримку українського патріота Олександра Кольченка та інших незаконно засуджених в РФ українців.

Міжнародна акція “Марне очікування” проводиться 26 листопада – в день народження Кольченка, повідомили в прес-службі МЗС.

У соцмережах можна знайти повідомлення про це за тегом #PointlessWaiting.

Активісти в різних країнах вийшли, щоб демонстративно очікувати на українських політв’язнів в аеропортах, тримаючи таблички з їхніми іменами.

Кримчанину Олександрові Кольченку на прізвисько “Тундра” – 28, і він відзначає свій уже четвертий день народження в російській колонії.

Зазначається, що за ґратами в Росії незаконно утримують близько 60 громадян України, які переслідуються за політичними мотивами.

Читайте також:
Правозахисники розповіли, як Кольченко в російській тюрмі вчиться на столяра

Кольченко зустрів 27-й день народження в російській в’язниці

Як повідомляла “Новинарня“, 25 серпня 2015 року російський суд засудив кримчан Олега Сенцова й Олександра Кольченка за сфабрикованими обвинуваченнями у скоєнні “терактів” в Криму – відповідно, до 20 та 10 років колонії – і залишив відбувати покарання в Росії.
У червні 2016 року Верховний суд Росії відмовився переглянути вирок.

Лише 2016 року року Росія визнала Сенцова та Кольченка громадянами України, що мало б тягнути за собою передачу Сенцова і Кольченка Києву для відбування покарання на Батьківщині.

У квітні 2016 року стало відомо, що Федеральна служба виконання покарань Росії представить мін’юсту РФ пропозиції щодо передачі чотирьох засуджених у Російській Федерації громадян України (серед яких Сенцов і Кольченко) для подальшого відбування покарання на батьківщині. Але зрештою Москва відмовилася від передачі в’язнів.

Він відбуває термін у колонії в Челябінську.

Навесні 2017 року Олександра Кольченка відновили як студента в Таврійському національному університеті ім. Вернадського, який з окупованого РФ Сімферополя переїхав до Києва.

Читайте також:
Жадан допоміг матері Кольченка провідати сина-політв’язня в тюрмі у Челябінську

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна