Українська компанія вперше виграла тендер на держзакупівлі для країни ЄС

 

Українська компанія “Спецтехноекспорт”, що входить до складу державного концерну “Укроборонпром”, стала першою українською компанією, яка виграла тендер на державні закупівлі для Євросоюзу.

Про це повідомляється на сайті Мінекономрозвитку.

Держпідприємство ДГЗП “СпецТехноЕкспорт” стало першим в Україні, що після приєднання країни до угоди СОТ про міжнародні публічні закупівлі (Government Procurement Agreement – GPA) отримало контракт від державної європейської компанії на постачання комплектуючих до танків T-72 протягом 2017-2019 років.

Умови та вартість контракту не розголошуються. Так само, як і країна ЄС, до якої будуть поставлені танкові запчастини.

Повідомляється, що тендер проводився відповідно до європейської директиви Defence Directive 2009/81/EC.

Оскільки українське законодавство у сфері публічних закупівель на сьогодні відповідає міжнародним стандартам та принципам, умови участі у тендері були аналогічними до тих, що вимагаються від учасників публічних тендерів в українській системі Prozorro.

“Участь українських експортерів в міжнародних публічних закупівлях – це додаткові можливості на ринках 45 країн світу. Перемога “СпецТехноЕкспорту” – результат спільної роботи Мінекономрозвитку, Офісу з просування експорту та самої компанії. Тому працюємо разом для зростання українського експорту”, – зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.

Читайте також:
Укроборонпром представив на виставці в Еміратах безпілотний БТР “Фантом”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна