МЗС України протестує проти прибуття в ОРДЛО 71-го “гумконвою” з Росії

 

МЗС України висловило протест у зв’язку з надсиланням Росією в ОРДЛО 71-го “гуманітарного конвою”.
Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

“Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв’язку з продовженням Російською Федерацією протиправної практики направлення на територію України т. зв. “гуманітарних конвоїв”. Зокрема, 23 листопада вже вкотре державний кордон України незаконно перетнули 53 автомобілі 71-го т. зв. “гумконвою”, – йдеться в заяві.

“Ввезення “гумдопомоги” відбулося з порушенням норм і принципів міжнародного права, зокрема щодо непорушності кордонів, національного законодавства України та інших погоджених модальностей, у тому числі про необхідність супроводу вантажу представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста”, – підкреслили в МЗС.

Раніше 23 листопада на окуповану частину українського Донбасу прибув 71-й “гуманітарний конвой” з РФ.
Як стверджували в МНС Росії, автомобілі привезли понад 500 тонн вантажів, серед яких “дитячі продуктові набори, медикаменти, медичне майно і дитячі подарунки”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна