Хуг: Конфлікт на Донбасі далекий від “замороженого”. За рік загинули 68 цивільних

 

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі застерігає від ескалації збройного конфлікту на сході України у зв’язку з початком холодів.
Як передає “Новинарня“, про це заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

“Коли замерзає земля, на жаль, стає ще легше переміщати важке озброєння”, – зазначив Хуг в інтерв’ю газетам німецької медіагрупи Funke, опублікованому в п’ятницю, 24 листопада.

За його словами, в останні тижні намітилося постійне зростання кількості порушень режиму припинення вогню.

ОБСЄ ще наприкінці вересня попереджала про ескалацію конфлікту і збільшення числа порушень режиму припинення вогню на лінії зіткнення із застосуванням мінометів, артилерії, стрілецької зброї та кулеметів.

За словами Хуга, з початку 2017 року в зоні конфлікту загинули 68 мирних жителів, понад 320 отримали поранення.

“Конфлікт далекий від стадії “замороженого”. Він, як і раніше, в активній фазі. І дуже непередбачуваний. Якщо ті заходи, які були обумовлені в Мінську, не будуть виконані повністю, конфлікт і далі буде залишатися непередбачуваним. Він принесе ще більше страждань мирного населення”, – заявив Александр Хуг, якого цитує DW.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна