Плотницький втік із Луганська в Росію, – ЗМІ

 

Ватажок незаконного угрупування “ЛНР” Ігор Плотницький виїхав із Луганська в Росію.

В автомобільному кортежі разом із Плотницьким перебували очільниця його “адміністрації” Ірина Тейцман, глава “ГТРК ЛНР” Анастасія Шуркаєва та інші особи, повідомляє “Донецька правда” з посиланням на “Нову газету”.

За інформацією газети, підконтрольні “ЛНР” урядові будівлі в Луганську досі очеплені озбрєними людьми, серед яких, імовірно, співробітники “МВС ЛНР” та “МГБ ДНР”.

Схожу інформацію опублікував у своєму каналі в Telegram журналіст “Комсомольської правди” Александр Коц.

“Сайт Плотницького лежить, сам він, за чутками, знову в Москві. Подейкують, що його кортеж у супроводі поліції вранці рухався до кордону”, – написав журналіст.

(Станом на 14:00 четверга, 23 листопада, сайт Плотницького відкривався, останньою новиною на ньому було відео з прес-конференції ватажка “ЛНР” у Луганську 22 листопада. На ньому Плотницький, зокрема, запевняє, що ситуація в “республіці” під контролем, а відставлений ним “міністр внутрішніх справ ЛНР” Ігор Корнет – усього лише “маленька людина з великими амбіціями”, дії якої “фіксують правоохоронні органи”. – Н).

За словами журналіста Сергія Білоуса, “провідним ЗМІ” рекомендували не комунікувати з Плотницьким.

Читайте також:
В Луганськ увійшла велика колона військової техніки з боку Донецька. ВІДЕО

За два дні до цього силовики на чолі з Корнетом, які відмовилися підкорятися Плотницькому, заявили про арешт Туйцман і Шуркаєвої – першу звинуватили у співпраці з українськими спецслужбами, а другу – в причетності до “інсценування у вересні 2016 року державного перевороту в ЛНР”.

Як повідомляла “Новинарня“, 20 листопада очільник “ЛНР” Плотницький звільнив з посади “міністра внутрішніх справ” Корнета і призначив “в.о. глави МВС” Володимира Черкова.

Корнет відмовився підкорятися цьому наказу. Підконтрольні йому силовики заблокували доступ до адміністративних будівель самопроголошеної “республіки”, а 22 листопада взяли штурмом будівлю “генпрокуратури” в Луганську й затримали понад 20 осіб, включно з в.о. “гепрокурора ЛНР” Віталієм Подобрим.

У Луганську також перебувають силовики “МВС ДНР”, які, за даними “Нової газети”, допомагали штурмувати “генпрокуратуру”.

Читайте також:

“Переворот в ЛНР”: що там зараз, які сценарії можливі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна