Львівський ОВК виклав список ухильників від призову, але знищив через персональні дані

 

Військовий комісаріат Львівської області, як і обіцяв, оприлюднив у “Фейсбуці” список з 15 тисяч осіб, які ухиляються від призову на строкову службу, однак невдовзі видалив цей допис.

“Списки громадян, які підлягають призову на строкову військову службу і з тих чи інших причин не з’явилися до районних (міських) військових комісаріатів. Громадян, які є у списках запрошуємо з’явитися до районного(міського) комісаріату за місцем перебування на військовому обліку або проживання”, – ішлося в повідомленні.

У переліку було вказано районний військовий комісаріат, ім’я, по батькові, прізвище та дата народження військовозобов’язаного.

Від ранку 23 листопада вся сторінка Львівського ОВК недоступна для користувачів.

У коментарях одні користувачі Facebook звинувачували військовий комісаріат у розголошенні персональних даних, за що передбачена кримінальна відповідальність.

Інші – навпаки, критикували за видалення допису (“Кому на хвіст наступили? там запалили прізвища дітей впливових батьків?)))) де можна подивитись на 15 000 ухилянтів?”)

Існують розбіжності у визначенні, чи справді ПІБ, рік народження і приписка до РВК є персональними даними.

Водночас львівські журналісти зазначають, що це список осіб, який у військкоматі вважають ухильниками, адже в списку себе знаходили і студенти денної форми навчання, і учасники бойових дій, і діючі військовослужбовці ЗСУ.

Читайте також:
Львів – найгірший за призовом. Військком обіцяє ухильникам неприємну несподіванку

У Львові відбулася облава на призовників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна