За добу в зоні АТО лише дев’ять обстрілів, але працює важка артилерія

 

Минулої доби, 21 листопада, внаслідок бойових дій жоден український військових не загинув та не отримав поранення.

Загалом за добу в зоні АТО зафіксовано дев’ять випадків порушення “режиму тиші”, розповів на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

“Незаконні збройні формування продовжують використовувати заборонені артилерійські системи крупного калібру, міномети та озброєння БМП. Тричі українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь із озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями”, – зазначив полковник Лисенко.

На Луганському напрямку бойовики здійснили сім обстрілів.

“Особливо гарячою була обстановка на Світлодарській дузі. У другій половині дня проросійські сили відкрили вогонь по захисниках Луганського зі 152-мм гармат та 82-мм мінометів. Усього по наших позиціях було випущено три крупнокаліберні снаряди та 27 мін. Пізно ввечері наші опорні пункти біля Луганського знову піддалися обстрілу – цього разу із стрілецької зброї”, – розповів полковник Лисенко.

На околицях Лозового бойовики випустили 17 снарядів із 82-мм мінометів, поблизу Новолуганського – п’ять 82-мм мін.
Загалом неподалік цього населеного пункту загарбник тричі порушував режим тиші, застосовуючи, у тому числі, озброєння БМП.

На Донецькому напрямку бойовики двічі порушили режим тиші. У районі Павлополя незаконні збройні формування випустили два снаряди зі 120-мм мінометів та відкривали вогонь із ручних гранатометів.
Українські військові відкривали вогонь у відповідь із гранатометів.

Читайте також:
“Переворот в ЛНР”: що там зараз, які сценарії можливі. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна