У Франції затримали члена Ради Федерації РФ

 

У французькій Ніцці затримали російського бізнесмена, члена Ради Федерації РФ Сулеймана Керімова.

У посольстві Росії у Франції повідомили, що Керімов був затриманий в аеропорту і доставлений у поліцейський відділок, передає BBC.

Сенатор був затриманий ще ввечері у понеділок, 20 листопада, уточнили в прес-службі посольства Росії в розмові з агентством ТАСС, і доставили в поліцейський відділок.

“Співробітники канцелярії генконсульства у Вільфранш-сюр-Мер терміново прибули в аеропорт, потім домоглися зустрічі з Керімовим, яка пройшла в ніч на вівторок у поліцейській ділянці Ніцци”, – сказав співрозмовник агентства РІА “Новости”.

Російські дипломати домагаються звільнення Керімова.

Керімов був затриманий французькою поліцією в Ніцці у справі про ухилення від сплати податків, інформує Reuters з посиланням на французьку прокуратуру.

51-річний Керімов з 2008 року представляє в Раді Федерації Дагестан, звідки він родом. Бізнесмен тривалий час був господарем махачкалинського ФК “Анжі”.
У рейтингу мільярдерів російського Forbes за 2017 рік Керімов займає 21-ше місце, його статки оцінюють у 6,3 млрд доларів.
Сім’ї Керімовых належить 82,44% акцій компанії “Полюс”, міжнародний аеропорт Махачкали та ін.

У березні ЗМІ повідомляли, що на віллі у Франції, що імовірно належить Керімову, відбувся обшук.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна