Вища рада правосуддя звільнила чергову суддю, яка відбирала права в “автомайданівців”

 

Вища рада правосуддя звільнила суддю Подільського райсуду Києва Вікторію Швиденко, яка в лютому 2014 року протизаконно позбавила водійських посвідчень трьох активістів “Автомайдану”.

Про це повідомляє прес-служба ВРП з посиланням на результати засідання, яке відбулося 21 листопада – в День гідності і свободи.

“Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Швиденко Вікторію Анатоліївну з посади судді Подільського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини 6 статті 126 Конституції України”, – йдеться в рішенні.

Розгляд відповідного питання ініціювала друга дисциплінарна палата ради 31 травня.

Підставою для дисциплінарного покарання судді стали порушення при розгляді в лютому 2014 року справ про позбавлення трьох громадських активістів водійських прав.

Як повідомляла “Новинарня“, 31 жовтня за аналогічні дії Вища рада правосуддя звільнила суддю Шевченківського районного суду Києва Людмилу Козятник.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна