СБУ звітує про арешт мешканця Львівщини, який організовував мітинги на гроші РФ

 

Служба безпеки України встановила причетність мешканця Львівської області до організації та проведення замовних мітингів у Львівській, Рівненській та Київській областях.
Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ 21 листопада.

“Правоохоронці задокументували, що зловмисник отримував від російських спецслужб вказівки та спеціально розроблені інструкції щодо проведення псевдопротестних акцій. Досудовим слідством здобуто докази, що фейкові акції фінансувалися російськими кураторами. На проведення однієї «акції» виділялося від 4 до 10 тисяч доларів США. Організатор збирав групи з малозабезпечених категорій громадян, контролював виготовлення та розповсюдження агіток із закликами виходити на мітинги, які підбурювали населення до масових безпорядків”, – ідеться в повідомленні.

“На Рівненщині, зокрема, кремлівськими пропагандистами був розроблений сценарій штучних протестів для «боротьби з бурштиновою мафією» з акцентом начебто на неконтрольованість владою видобутку сонячного каменю. У разі ігнорування вимог «мітингувальників», вони, за сценарієм, мали вимагати повну автономію регіону”, – наголосили у спецслужбі.

Співробітники рівненського управління СБУ встановила місце перебування зловмисника та затримала його в Луцьку на орендованій ним квартирі.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили засоби зв’язку, що, за даними СБУ, використовувались для координації з іноземними кураторами, та виявили переписку з інструкціями.

Громадянину України оголошено про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. За рішенням суду його взято під варту.

Читайте також:
На Закарпатті заочно судитимуть росіянина, який вербував заробітчан
для “сепарських” акцій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна