Прокуратура Києва оголосила підозру за розкрадання на НСК “Олімпійський” перед Євро-2012

 

Прокуратура міста Києва проведела обшуки у посадових осіб державного підприємства «Національний спорткомплекс “Олімпійський”» та суб’єктів господарювання, задіяних у схемі розтрати грошових коштів під час підготовки до Євро-2012.

За підсумками обшуків повідомлено про підозру у співучасті у вчиненні розтрати в особливо великих розмірах за ч. 5 ст. 191 КК України керівникам генерального підрядника – ТОВ “АК Інжинірінг” і субпідрядника – підприємства “Спецпостач” Міжнародного благодійного фонду “Безпека країни”.

Крім того, підготовлено повідомлення про підозру колишньому керівникові НСК “Олімпійський”. Місцезнаходження екс-директора стадіону наразі невідоме.

До суду внесені клопотання про застосування відносно підозрюваних запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 13 млн. грн. кожному, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Досудове розслідування здійснюється за ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст.190, ч. 3 ст. 212, ст.27 ч.5, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 КК України.

Слідством встановлено, що під час виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу службовими особами ДП «НСК “Олімпійський”» було придбано за значно завищеною вартістю сидіння для трибун стадіону з подальшим виведенням коштів у готівку через суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності.
Сума встановлених збитків державному бюджету України під час закупівлі у 2011 році тільки крісел склала майже 27 млн. грн.

Слідство триває.

Як відомо, ТОВ “АК Інжинірінг” за часів Євро-2012 очолював Володимир Артюх, а керівником підприємства “Спецпостач” благодійного фонду “Безпека країни” був Олег Баркар.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна