Порошенко провів воєнний кабінет на тлі “перевороту в ЛНР”. ЗСУ готові

 

Ввечері 21 листопада президент Петро Порошенко скликав позачергове засідання “воєнного кабінету РНБО” через загострення ситуації в окремих районах Луганської області.

У Радбезі стурбовані збільшенням числа російських військових в ОРДЛО на тлі спроби “перевороту” в так званій “ЛНР”.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Президент заслухав доповідь щодо останніх подій від присутніх керівників силових відомств, зокрема щодо незаконного перетину російськими танками українського кордону у Краснодонському районі Луганської області, а також почастішання випадків провокацій з боку бойовиків.

“Доручив українському представнику у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін активізувати взаємодію зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ для інформування наших західних союзників”, – ідеться в повідомленні.

“У зв’язку зі збільшенням кількості російських військових, а також активізацією найманців, українські Збройні Сили готові до будь-якого розвитку подій задля гарантування безпеки мирного населення”, – заявив Порошенко.

Як писала “Новинарня“, з ранку 21 листопада центр Луганська оточений озброєними людьми. Це наслідок того, що між ватажком “ЛНР” Ігорем Плотницьким і главою “МВС ЛНР” Ігорем Корнетом стався конфлікт.
Напередодні Корнет був відсторонений від посади, хоча сам він це заперечує. Також “міністр” заявив про арешт кількох “високопоставлених чиновників” угруповання.
У заяві від імені Плотницького дії Корнета були названі нелегітимними.
На тлі цього протистояння в Луганськ з боку так ОРДО увійшла колона військової техніки, імовірно, “ДНР” та російських військ.

Читайте також:
Удар в спину: війська “ДНР” окупували Луганськ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна