У МОУ розповіли, як на фронті “відзначили” російський День ракетних військ і артилерії

У неділю, 19 листопада, бойовики незаконних збройних формувань на Сході здійснили 26 прицільних обстрілів українських позицій, у тому числі зі 152-мм артилерії. Про це повідомив на брифінгу Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО.

За його словами, українські військові 16 разів відкривали вогонь у відповідь із зброї, не забороненої Мінськими угодами.

Внаслідок бойових дій під Авдіївкою отримав поранення один український військовий.

На Луганському напрямку бойовики здійснили 17 прицільних обстрілів. Поблизу Причепилівки бойовики випустили по українських позиціях 20 артилерійських снарядів калібру 152 мм.

Також прицільні обстріли з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння танку та БМП російсько-окупаційні війська провели в районі Троїцького. Окрім цього, приліт ворожих мін калібру 82 мм зафіксований поблизу Кримського, Новоолександрівки та Луганського, розповів речник МОУ.
В районі цих населених пунктів, а також біля Зайцевого, Донця, Жовтого, Світлодарського, Новотошківського, Станиці Луганської та Богданівки бойовики застосовували також гранатомети різних типів та стрілецьку зброю. На більшість обстрілів українські військові відкривали вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку бойовики здійснили 9 прицільних обстрілів позицій Збройних сил України. Біля Кам’янки та Широкиного бойовики випустили по українських позиціях чотири 120-мм міни.
Окрім цього, поблизу Широкиного та в районі Гнутового зафіксовані обстріли наших позицій із мінометів калібру 82 мм. Поблизу Водяного, Павлополя, Кам’янки та двічі в районі Авдіївки ворог відкривав вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї.
“У випадках прямої загрози життю українські військові відповідали бойовикам вогнем із гранатометів та кулеметів”, – сказав речник.

Полковник Лисенко підтвердив також, що вчора, 19 листопада в одній із військових частин на Донецькому напрямку загинуло троє військових внаслідок необережного поводження з пічним обладнанням.
“Наразі на місці працює оперативна група військової служби правопорядку та представники військової прокуратури, які з’ясовують обставини події. За даним фактом порушено кримінальне провадження, триває слідство”, – зазначив речник Міноборони з питань АТО.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні в штабі АТО остерігалися зростання активності противника з огляду на святкування 19 листопада російського Дня російських військ і артилерії.

За підсумками доби речники НЗФ ОРДЛО заявили, що українські війська вчинили 13 обстрілів на Луганщині і 38 – на Донеччині, пошкодивши зокрема будинок у Докучаєвську.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.