Мати російського терориста Агєєва просить Медведчука включити його до списку на обмін. ВІДЕО

 

Мати російського єфрейтора Віктора Агєєва Світлана записала відеозвернення до українського політика Віктора Медведчука, в якому попросила посприяти включенню її сина в список на обмін з ОРДЛО.

Як передає “Новинарня“, відео з виступом Світлани Агєєвої оприлднила “Новая газета” (РФ).

“Вікторе Володимировичу! Я знаю, який внесок ви внесли в звільнення [засуджених в Україні за тероризм бійців ГРУ РФ] Александрова і Єрофєєва. І тому в мене зараз з’явилася надія, що незабаром я зможу побачити свого сина. Прошу вас розглянути моє прохання і включити в списки на найближчий обмін мого сина Віктора”, – звернулася до Медведчука Світлана Агєєва.

Наприкінці того ж послання Агєєва апелювала також до представника Росії на мінських переговорах Бориса Гризлова.

Водночас мати полоненого не згадала президента РФ Путіна, хоча він неодноразово засвідчував свій вплив на процес обміну заручниками.

У тій же статті “Новая газета” пише, список на обмін заручниками між ОРДЛО й Україною сформований вже майже повністю, проте “медійних” імен (на кшталт Агєєва) в ньому поки немає.

Читайте також:
Пєсков: Путін має вплив на ОРДЛО, а про обмін в’язнями з Росією ще не йдеться

Як відомо, кум Путіна, проросійський політик Віктор Медведчук 15 листопада на зустрічі з президентом РФ і патріархом РПЦ в Підмосков’ї озвучив нібито свою ініціативу обміну заручників між Україною та ОРДЛО до Нового року 74 на 306.
Володимир Путін офіційно підтримав пропозицію і того ж вечора мав розмову про такий формат обміну з ватажками “ДНР” і “ЛНР” Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Сепаратисти прийняли вказівку і почали готувати обмін.

Російський військовослужбовець Віктор Агєєв був затриманий українськими військовими в Луганській області наприкінці червня ц.р. під час бою під Жолобком.
Він сам визнав, що є російським контрактником, однак міноборони РФ заперечує цей факт, заявляючи, що Агєєв раніше звільнився в запас.
За дозволом президента Порошенка Світлана Агєєва приїздила в Старобільськ на зустріч із сином.

У жовтні стало відомо, що захищатиме Віктора Агєєва на процесі в Новоайдарі Луганської області безкоштовний український адвокат, а кошти для найму персонального захисника полоненому Російська Федерація не виділила.

Наразі Агєєв залишається в СІЗО у Старобільську на Луганщині.

Сепаратисти ОРЛО на переговорах в Мінську в липні вже вносили Віктора Агєєва в загальний список на обмін.

Читайте також:
Мінська група: ОРДЛО включило в списки на обмін росіянина Агєєва.
І виключило 20 кримінальників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна