В’ятрович: Заборона в’їзду до Польщі Шереметі – спроба влади у Варшаві здобути дешеві політичні дивіденди

 

Володимир В’ятрович
голова Українського інституту національної пам’яті

(FB)

Секретар Державної міжвідомчої комісії (спеціального уповноваженого органу, до сфери компетенції якого входить питання виявлення могил, встановлення пам’ятників та пам’ятних знаків на виконання угод з іншими державами) Святослав Шеремета – персона нон-ґрата в Польщі.

Він виконував функції секретаря в 2008-2010 роках, вдруге – з 2014-го дотепер. За його участі чимало проведено пошукових робіт та відкрито пам’ятників та меморіалів на виконання угод з Угорщиною, Туреччиною, Німеччиною, Чехією, тією ж Польщею. Розпочато співпрацю з Італією та Словенією.

Спроба усунути його з вирішення нинішніх проблем між Україною та Польщею – яскравий доказ того, що теперішня польська влада не хоче їх вирішувати.

Саме таким чином її представники здобувають для себе дешеві політичні дивіденди і навіть зберігають міністерстві крісла.

А мертві, на їх думку, почекають.

Заборона Святославу Шереметі в’їзду до Шенгенської зони – свідчення того, що в брудну антиукраїнську гру польські політики намагаються втягнути Європу.

Певен, за це їм доведеться відповідати перед європейськими структурами. І втекти, як від запитань про фашистські марші 11 листопада, не вдасться.

Читайте також:
“Чорний список” у дії: Польща не пустила в країну Святослава Шеремету

Польща заборонила в’їзд В’ятровичу. Голова УІНП порівняв її з Росією

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.