У Сімферополі затримали кримськотатарського активіста Бєлялова

 

Активіста об’єднання “Кримська солідарність” Руслана Бєлялова затримали російські силовики.

Причиною затримання, що відбулося вдень 19 листопада в Сімферополі, вони назвали підозру і тому, що автомобіль, на якому пересувався Бєлялов, нібито був викрадений. Таку інформацію оприлюднив сам Бєлялов у “Фейсбуці”.

“Офіційна причина затримання Бєлялова Руслана (Алімдара) – машина в розшуку. Але це людина з активною життєвою позицією, активіст «Кримської солідарності», громадянський журналіст, і це я розцінюю як справжню причину тиску”, – написав інший член організації Сервер Мустафаєв.

“Моє авто якимось дивом стало двійником”, – розповів у соціальній мережі сам Бєлялов, переповідаючи офіційну причину затримання.

 

В об’єднанні “Кримська солідарність” затримання Руслана Бєлялова назвали “тиском на соціально і політично активних мусульман Криму”.

“Алімдар (Руслан) Бєлялов – громадянський журналіст, учасник об’єднання «Кримська солідарність». Він відомий громадськості тим, що має активну громадянську позицію: постійно підтримує кримських татар під час обшуків, на судах, робить стріми з місця подій і просто не залишається осторонь від проблем свого народу”, – сказано в заяві “КС”, поширеній у соцмережі.

Як відомо, раніше, 8 листопада, в будинку Руслана Бєлялова у Старому Криму відбувся обшук, тоді зникли 3 тисячі доларів США та 60 тисяч російських рублів (близько 24 тисяч гривень).

За даними “Кримської солідарності”, в цей день обшуки також відбулися у кількох інших активістів.

Читайте також:
У Петербурзі відбулися пікети на підтримку кримських татар

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна