У Петербурзі відбулися пікети на підтримку кримських татар

 

У Санкт-Петербурзі (РФ) 18 листопада відбулися одиночні пікети на підтримку кримських татар та проти репресій в анексованому Криму.

Про це повідомляє громадська ініціатива “Стратегія-18”. 

Зазначається, що петербужці виходять на такі акції 18-го числа кожного місяця, з листопада 2016 року.
Учора паралельні пікети пройшли також у Москві.

У Петербурзі активісти вийшли на пікети з національним прапором кримських татар та плакатами. На них написані заклики до припинення репресій щодо кримських татар, скасування заборони на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

На одному з плакатів містився напис: “Через страждання кримських татар та українців колишній курорт Крим перетворюється на військову базу”.

Ще одне гасло – “Визанння Меджлісу кримських татар “екстремістською організацією” та заборона його діяльності – це фашизм!”

Крім цього, деякі активісти закликали до бойкоту чемпіонату світу з футболу, який Росія планує прийняти влітку 2018 року, до звільнення українського режисера, кримчанина Олега Сенцова та інших політичних в’язнів Кремля.

До одного з активістів підходили кілька осіб, які вимагали припинити акцію. У конфлікт втрутилася поліція, яка вирішила не перешкоджати проведенню пікету.

Відео:

Як відомо, активісти із Санкт-Петербурга й Москви об’єдналися в ініціативу “Стратегія-18” на позначення дня депортації кримських татар – 18 травня 1944 року.

Читайте також:
Акції окупантів проти кримських татар: обстріл із рушниці та обшук в учительки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.