Туск припускає, що у відносинах з Україною Варшава втілює план Кремля

 

Голова Європейської Ради Дональд Туск припустив, що напруженість у відносинах між урядом Польщі та Україною і ЄС може бути “планом Кремля”.
Про це він заявив на у “Твіттері” 19 листопада.

“Тривога! Гостра суперечка з Україною, ізоляція в Європейському Союзі, відхід від верховенства права й незалежності судів, атака на неурядовий сектор та вільні ЗМІ – стратегія “ПіС” (правляча партія “Право і справедливість” – “Н”) чи план Кремля? Надто схоже, щоб спати спокійно”, – написав Туск.

Як відомо, Брюссель критикує польський уряд через антидемократичну судову реформу, вирубку лісів у Біловезькій пущі та відмову приймати мігрантів.
15 листопада Європарламент запустив механізм санкцій проти Польщі.

Відносини України та Польщі загострилися через протиріччя щодо історичних питань. МЗС Польщі офіційно підтвердив початок дії “чорного списку” українців, яким заборонено в’їзд до РП.
18 листопада до Польщі не впустили секретаря Державної міжвідомчої комісії України у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, пам’яті учасників жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету.

Читайте також:
В’ятрович: Заборона в’їзду до Польщі Шереметі – спроба влади у Варшаві
здобути дешеві політичні дивіденди

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.