НАБУ надало викривачці НАЗК Соломатіній потужну охорону

 

Колишня співробітниця Національного агентства з питань запобігання корупції Ганна Соломатіна заявила, що НАБУ відреагувало на її прохання надати особисту охорону, надавши п’ятьох “бодігардів”.
Про це вона розповіла в інтерв’ю “Громадському”, на яке прийшла з охоронцем.

“Я написала заяву в НАБУ, щоб мені надали охорону. Це не одна людина, це п’ять людей, які мене сьогодні охороняють”, — сказала Соломатіна 18 листопада.

Вона додала, що боїться за своє життя й не хоче, щоб на неї якимось чином тиснули.

На питання, чи були на її адресу погрози, що могло б змусити її попросити охорону, Соломатіна відповіла: “Поки що погроз не було”.

Нагадаємо, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна заявила, що перевірки е-декларування в Агентстві фальсифікуються, і попросила антикорупційні органи розслідувати факти неправомірних дій, а голову НАЗК Наталію Корчак – відсторонити від виконання обов’язків на час розслідування.
Також вона заявила, що перевірками НАЗК та оприлюдненням їх результатів де-факто керує адміністрація президента.

В АП та керівництві НАЗК спростували інформацію Соломатіної про зловживання.
Також в Агенції заявили, що подали на екс-співробітницю в суд.

Пізніше у НАБУ повідомили, що почали розслідування за фактом можливих корупційних дій службових осіб НАЗК. Однак генпрокуратура передала цю справу в СБУ через “конфлікт інтересів”.
Перед тим НАЗК передала до суду адмінпротокол на голову НАБУ Ситника.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна