Бойовики намагаються поцілити в камеру відеоспостереження на ДФС, – СЦКК

 

Бойовики “ДНР” цілеспрямовано намагаються вивести з ладу камеру відеоспостереження, встановлену на Донецькій фільтрувальній станції (“сіра зона” в районі Авдіївки).
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в заяві української сторони Спільного центру контролю й координації, оприлюдненій ввечері 19 листопада.

“Українська сторона СЦКК наголошує, що продовжуються цілеспрямовані дії НЗФ ОРДО щодо небажання надати Місії ОБСЕ можливість отримувати об’єктивну та неупереджену інформацію щодо стану безпекової ситуації в районі Донецької фільтрувальної станції.

Так, згідно за оцінкою СММ ОБСЄ 15 листопада поточного року, о 02:18, відеокамера, встановлена на ДФС, зафіксувала постріл зі станкового протитанкового гранатомета зі сторони позицій НЗФ ОРДО та подальший вибух, спричинений розривом снаряда у безпосередній близькості від камери. Камера продовжила функціонувати, однак для оцінки можливих пошкоджень з міркувань безпеки спостерігачам не вдалося дістатися до місця, де вона встановлена.

16 листопада, о 19:36, за допомогою камери було зареєстровано приліт гранати ручного чи станкового протитанкового гранатомета і подальший вибух неподалік камери.

Отже, цілком зрозуміло, чому бойовики не хочуть щоб на ДФС працювала відеокамера СММ ОБСЄ.
Перегляд відео після будь-якого обстрілу станції одразу доведе, що вогонь вівся саме з позицій НЗФ ОРДО, а також одразу помітні імітації обстрілів”, – ідеться в заяві української сторони.

У разі справної роботи камери “керівництво ОРДО буде вимушено припинити будь-які провокації навколо одного з найважливіших та найбільш уразливіших критичних об’єктів цивільної інфраструктури Донбасу, який забезпечує водою 400 тисяч мешканців регіону по обидві сторони лінії зіткнення”, наголосили в українських Збройних силах.

Українська сторона СЦКК заявляє, що зазначені факти “є свідченням стійкого небажання НЗФ ОДРО сприяти виконанню мандату СММ ОБСЄ та надати можливість отримувати об’єктивну інформацію”.

“Додатковим свідченням цього є те, що представники НЗФ не сприяють СММ ОБСЄ у моніторингу ситуації в цілому на території ОРЛО та ОРДО, приховують дійсну інформацію та створюють видимість нібито «загрози» цим об’єктам інфраструктури з боку підрозділів Збройних Сил України”, – зазначили в УС СЦКК.

Нагадаємо, в серпні відеокамера на Донецькій фільтрувальній станції була знищена на другий день її роботи.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна