Захарченко і Плотницький розпорядилися готувати обмін полоненими з Києвом

 

Ватажки терористичних угруповань “ДНР” і “ЛНР” доручили своїм “омбудсменам” підготуватися до обміну полоненими з Києвом.

“Ще вчора Олександр Захарченко після розмови з Володимиром Путіним віддав розпорядження омбудсмену “ДНР” Дар’ї Морозовій підготуватися до обміну полоненими з українською стороною, уточнити списки на обмін і виконати всі необхідні заходи для його проведення”, – цитує російський “Інтерфакс” одного з представників угруповання.

При цьому  Захарченко заявив, що наступний крок в питанні обміну полоненими за Україною.

“Ми змінюємо ту кількість полонених, на майже 300 осіб, які повинна віддати Україна. Зараз крок за Україною, якщо вони за списками тих людей, яких готові поміняти, дадуть, то ми готові провести обмін”, – сказав він.

Раніше підконтрольні бойовикам “ЛНР” ЗМІ повідомили, що ватажок сепаратистів Луганська Ігор Плотницький доручив перевірити стан полонених перед передачею їх українській стороні.
Він так само віддав розпорядження щодо обміну Ольгій Кобцевій, керівникові робочої групи “ЛНР” з обміну полоненими.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 листопада президент РФ Володимир Путін провів телефонну розмову з ватажками проросійських бойовиків на Донбасі. У Кремлі заявили, що обговорювалася озвучена раніше того ж дня ініціатива лідера громадського руху “Український вибір” Віктора Медведчука щодо обміну полоненими між Україною і окупованим Донбасом за схемою 306 на 74. Такий крок підтримав і патріарх РПЦ Кирил.
Ватажки “ДНР” і “ЛНР” ініціативу підтримали, зазначивши, що ще належить додатково опрацювати це питання з представниками української сторони.

Як відомо, раніше представниця а гуманітарній підгрупі ТКГ від України Ірина Геращенко говорила про готовність передати іншій стороні 313 прибічників сепаратистів в обмін на 88 українців.
За її словами, в ОРДЛО підтвердили наявність лише 88 українських полонених зі списку 157, запитуваних Києвом.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна