З України видворили ще вісьмох грузинів

 

Служба безпеки спільно з Нацполіцією, Державною міграційною та прикордонною службами видворили з України вісьмох громадян Грузії.

Про це ввечері 17 листопада повідомив прес-центр СБУ.

“Указане рішення прийняте СБУ на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України”, – йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначають, що всі дії співробітників правоохоронних органів здійснені у відповідності до вимог національного і міжнародного законодавства з метою запобігання скоєнню злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України.

Водночас в МВС України повідомили про чотирьох громадян Грузії, яких затримали і видворили з України.

У відомстві розповіли, що вони причетні до діяльності кримінальних угруповань та перебували на території України незаконно.

“Серед них – Г. Хомерікі (кримінальне прізвисько “Нукрій”), В. Мікіладзе, Р. Голандзія (кримінальне прізвисько “Толстий”) та Л. Шелія (кримінальне прізвисько “Шакал”)”, – повідомили в МВС.

Зазначається, що ці особи причетні до скоєння правопорушень, зокрема – вимагань, незаконних заволодінь транспортом, квартирних крадіжок.

В МВС стверджують, що вони наближені до лідерів кримінального світу зі статусом “злодіїв в законі”. Крім того, вказані особи тривалий час незаконно перебували на території України.

Раніше 17 листопада екс-президент Грузії, лідер “Руху нових сил” Михеїл Саакашвілі заявив, що в Україні спецназ викрав з дому журналіста грузинської телекомпанії “Руставі-2” Тамаза Шашвіашвілі і двох його друзів.

У свою чергу нардеп Юрій Дерев’янко повідомив, що 17 листопада невідомі схопили і повезли грузинського добровольця АТО Вано Надірадзе, а також Тамаза Шашвіашвілі, Зураба Цинцадзе і Мамуку Абшідзе в аеропорт “Київ”, щоб видворити за межі країни.

15 листопада Саакашвілі опублікував документ Головного управління Державної міграційної служби в Києві, згідно з яким посвідку на тимчасове проживання Шашвіашвілі в Україні скасували.

Раніше охоронця Саакашвілі Давида Макішвілі, колишніх охоронця і водія лідера партії “Рух нових сил” Георгія Рубашвілі і Міхеіла Абзіанідзе також схопили в Києві і видворили до Грузії.
До України не впустили охоронця сина Саакашвілі, а також його соратника, депутата з Грузії.
Це відбувається на тлі протестної активності в Україні очолюваного Михеїлом Саакашвілі “Руху нових сил”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна