Комітет Пашинського погодив законопроект про деокупацію до другого читання

 

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони погодив остаточний текст законопроекту про деокупацію Донбасу до другого читання.

Рішення направити текст проекту №7163 із правками на розгляд ВР комітет прийняв у п’ятницю, 17 листопада.

Комітет розглянув кілька блоків правок. Зокрема, щодо притягнення до відповідальності осіб з ОРДЛО, що скоюють воєнні злочини. Також комітет вирішив готувати окремий законопроект щодо надання статусу учасника АТО, передає “Українська правда”.

Секретар комітету Іван Вінник (БПП) розповів, що комітет протягом двох-трьох діб остаточно підготує законопроект і передасть його голові Верховної Ради.

Як інформувала “Новинарня“, 6 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні президентський законопроект про деокупацію Донбасу.
Він зокрема визнає Росію країною-агресором та визначає дату початку окупації території України РФ. Водночас Комітет з нацбезпеки вирішив не вносити до законопроекту пункт про розрив дипломатичних відносин з Росією.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна