Українська сторона СЦКК звинуватила російську у фіксації “фейкових” обстрілів

 

Російська сторона Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі фіксує фейкові обстріли нібито з боку Збройних сил України.

Про це йдеться в заяві української сторони СЦКК, опублікованій на ФБ-сторінці прес-центру штабу АТО ввечері 16 листопада.

“Незважаючи на оголошене “шкільне” перемир’я, російська сторона СЦКК продовжує фабрикувати фейкові обстріли з боку Збройних сил України”, – сказано в заяві.

“Так, нібито вдень 15 листопада поточного року під час проведення відновлювальних робіт з ремонту дамби шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва фенольного заводу ТОВ «НВО «ІНКОР і Ко» у населеному пункті Новгородське біля міста Торецьк Донецької області підрозділи ЗСУ обстріляли з озброєння БМП та мінометів калібру 82 і 120 мм позиції НЗФ ОРДО, які розташовуються неподалік.
Спостережні групи української сторони СЦКК та штаб АТО інформацію щодо вищезазначених обстрілів не підтверджують”, – сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК пов’язує таку показову “фейкову” активність російської сторони СЦКК у фіксуванні неіснуючих обстрілів з боку підрозділів ЗСУ із майбутньою роботою на території Донецької та Луганської областей патрулів СММ ОБСЄ на чолі з першим заступником голови Місії Александром Хугом.

“Крім того, така «методична допомога» НЗФ ОРДО і ОРЛО з боку російської сторони СЦКК демонструє їхню спільну зацікавленість у зриві виконання планових ремонтно-відновлювальних робіт, погіршенні гуманітарної ситуації в регіоні та прагнення щодо подальшого загострення протистояння на Донбасі”, – наголосила українська сторона СЦКК.

Читайте також:
АТО: менше обстрілів, без втрат з українського боку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна