У Конгресі США заново почали процедуру імпічменту Трампа

 

Представники Демократичної партії в Конгресі США у середу, 15 листопада, оголосили про початок процедури імпічменту президента Дональда Трампа, звинувативши його в порушенні Конституції країни.

Як повідомляє “Голос Америки”, на прес-конференції члени Палати представників Стів Коен, Луїс Гутьєррез, Ел Грін, Адріано Еспаллат, Марсія Фадж і Джон Ярмут заявили, що виступити з цією ініціативою їх змусило “занепокоєння про національну безпеку держави”.

“Ми вважаємо, що президент Трамп порушив Конституцію, і тому починаємо процедуру імпічменту у відповідності з п’ятьма пунктами звинувачення”, – сказав конгресмен Стів Коен.

Підставами для відсторонення від влади автори ініціативи назвали звільнення директора ФБР Джеймса Комі, порушення так званого Emoluments Clause, що обмежує вплив іноземних урядів на внутрішню політику США, а також дії, що порушують принципи незалежності органів правосуддя і свободи преси.

Звернення групи конгресменів було передано в Палату представників.

Як відомо, в липні цього року члени Конгресу США від Демократичної партії Бред Шерман (штат Каліфорнія) і Ал Грін (Техас) також представили законопроект про імпічмент Трампа. У документі йшлося, що нинішній президент заважає правосуддю під час розслідування федеральними органами можливого втручання Росії у вибори 2016 року. А також зазначається, що дії команди Трампа можуть бути небезпечні для країни.

Читайте також:
Втручання Росії у вибори в США: ФБР запропонувало Манафорту здатися

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна