Протистояння в міськраді Миколаєва: сутички, димові шашки, мінування за екс-мера від “Самопомочі”

 

Поліція в Миколаєві затримала двох людей, які вчинили опір правоохоронцям під час виведення із сесійної зали Миколаївської міської ради через загрозу вибуху.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП в Миколаївській області.

Ідеться про активістів – прихильників екс-мера Миколаєва від “Самопомочі” Олександра Сенкевича, які прорвалися до міськради з вимогою її розпуску.

“Попередньо встановлено, що група громадян заблокувала трибуну під час сесії міської ради з вимогою надати їм слово та розпустити міськраду. У цей час до поліції надійшло анонімне повідомлення про загрозу вибуху, тому правоохоронці розпочали евакуацію людей. Один із присутніх запалив димову шашку та почались протистояння між патрульними поліцейськими та активістами”, – йдеться в повідомленні поліції.

У залі сталася сутичка за участі прибічників Сенкевича.

У відомстві наголошують, що чоловік, який перешкоджав працівникам поліції виконувати свої професійні обов’язки, був доставлений до Центрального відділу поліції міста.
Ще одного громадянина, який блокував трибуну та вчиняв хуліганські дії, також доставлено до поліції.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України “хуліганство”, що передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Після обстеження службових приміщень та прилеглої до будівлі Миколаївської міської ради території пристроїв або предметів, що могли б становити загрозу життю та здоров’ю громадян, виявлено не було.
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 259 КК України – “завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності”. Встановлюється особа, причетна до скоєння злочину.

Після цього ексцесу депутатська комісія з питань гласності та законності міськради прийняла рішення про новий порядок допуску на сесію – лише після ретельного огляду та перевірки документів та внесення особистих даних до спеціального списку.

Фото: ГУ НП

В. о. обовязки міського голови Тетяна Казакова звинуватила у фальшивому “мінуванні” відставленого міського голову Олександра Сенкевича.

Напередодні, 15 листопада, Сенкевич на брифінгу у Верховній Раді сказав, що привіз 15 тисяч підписів миколаївців з вимогою призначити нові вибори міського голови, а також розпустити нинішню міську раду і призначити нові вибори депутатів.

Як інформувала “Новинарня“, 5 жовтня позачергова сесія міської ради Миколаєва після звіту міського голови визнала незадовільною роботу члена партії “Об’єднання «Самопоміч» Олександра Сенкевича і відправила його у відставку.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, начебто мер був лише видимою частиною у місті, а більшість питань вирішувалась замість нього під серйозним впливом кримінальних структур, зокрема кримінального авторитета “Мультика”.

Відставлений мер з цим не погодився і подав до суду.

“Народне віче”, яке відбулося у Миколаєві 8 та 15 жовтня, проголосувало за розпуск міської ради. Люди зібрали 15 тисяч підписів за це.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна