Суд у Харкові залишив антимайданівця “Топаза” під арештом

 

Київський райсуд Харкова продовжив ще на 60 днів запобіжний захід у вигляді арешту для антимайданівця Ігната Кромського, відомого на прізвисько “Топаз”.

Про це агентству “Інтерфакс-Україна” повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Наступне засідання суду призначене на 23 листопада.

Як повідомляла “Новинарня“, харків’янин Кромський був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Він став відомий за позивним “Топаз” після появи в інтернеті відео, знятого в таборі антимайданівців.

Як відомо, справи за фактом штурму Харківської ОДА. Його обвинувачують за статтею “масові заворушення”, “незаконне заволодіння транспортним засобом”, “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України” з санкцією до 15 років ув’язнення.

29 березня 2014 року Ленінський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
7 квітня 2014 року Кромський втік з-під домашнього арешту.
25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.
26 квітня 2014 року Київська райсуд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

12 вересня 2014 року Київська райсуд Харкова змінив Кромському запобіжний захід на особисте зобов’язання і повернув обвинувальний акт у прокуратуру.
3 жовтня 2014 року обвинувальний акт щодо Кромського був повторно направлений в Київський райсуд Харкова.
18 грудня 2014 року Київська райсуд Харкова за клопотанням прокуратури змінив запобіжний захід щодо Кромського на утримання під вартою без можливості внесення застави.
Відтоді арешт неодноразово продовжували.

Справа розглядається заново, оскільки суддя Київського райсуду Сергій Діденко подав у відставку.

У лютому 2014 року Ігнат Кромськой був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві і “прославився” під час інтерв’ю з проросійським відеоблогером Сергієм Рульовим.

У мережі також було розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну “для захисту громадян”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна