Начскладу НГУ вкрав майна на 2,3 мільйона і втік з частини

 

Військова прокуратура оголосила в розшук начальника складу військової частини Національної гвардії у Київській області, який самовільно залишив місце служби.
Чоловіка підозрюють у привласненні військового майна на суму понад 2,3 млн. грн., повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону.

“Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України за фактом викрадення (присвоєння) начальником складу старшим прапорщиком Р. майна, що перебуває на зберіганні у військової частини 3077 Національної гвардії України (Київська область)”, – сказано в повідомленні прокуратури.

У відомстві додали, що за результатами проведеної інвентаризації майна була виявлена нестача радіостанцій, ноутбуків, системних блоків, моніторів, комутаторів та іншого військового майна на загальну суму близько 2 млн. 326 тис. грн.

“У той же час слід зазначити, що військовою прокуратурою Дарницького гарнізону щодо зазначеного військовослужбовця Національної гвардії України здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України за фактом самовільного залишення військової частини, і він оголошений в розшук, та отримано рішення слідчого судді про дозвіл на затримання”, – додали у військовій прокуратурі.

Читайте також:
“Скрізь – 21% відкату”. Білецький передав Матіосу свідчення корупції в Нацгвардії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна