МОУ уточнило місця поранень українських бійців та обставини артобстрілів 14 листопада

 

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко на брифігу в Українському кризовому медіа-центрі уточнив деталі щодо втрат українських військових на Донбасі 14 листопада та обставин обстрілів.

За його словами, двоє бійців зазнали поранень у Донецькій облісті.

“Внаслідок обстрілів наших позицій поблизу Широкиного та Старогнатівки двоє захисників України отримали поранення. Військовослужбовців оперативно евакуювали до медичних закладів”, – повідомив полковник Лисенко.

За його словами, минулої доби у зоні АТО незаконні збройні формування здійснили численні обстріли із реактивних систем залпового вогню “Град”, важкої артилерії калібру 152 мм, мінометів і танків по позиціях Збройних сил України та мирному населеному пункту. Зокрема, під час обстрілу бойовиками українських позицій з реактивних систем залпового вогню “Град” у районі Зайцевого (неподалік непідконтрольної Горлівки) реактивні снаряди близько 20-ї години прилетіли в житловий район. Частково зруйнований житловий будинок по вулиці Коляденка, 34.
Тут зафіксовано 36 розривів великокаліберних боєприпасів 152-го калібру.

Загалом минулої доби бойовики здійснили 23 прицільні обстріли українських позицій по всій лінії зіткнення. Українські військові 17 разів відкривали вогонь у відповідь, сказав речник МОУ.

На Луганському напрямку бойовики здійснили 13 прицільних обстрілів українських підрозділів, на Донецькому – 10.

Міномети й артилерію ворог застосовував, крім Зайцевого, біля н.п. Новолуганське, Лозове, Новгородське, Новотошківське, Луганське, Верхньоторецьке, Широкине.

Читайте також:
АТО: на Луганщині ворог застосував реактивну та ствольну артилерію 152-го калібру

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна