МО Росії звинуватило Штати у співпраці з ІДІЛ у Сирії кадрами відеогри

 

Міноборони Росії звинуватило США у співпраці з терористами “Ісламської держави” та як доказ опублікувало скріншот із гри для мобільних пристроїв.

Скріни були опубліковані на сторінках МО РФ в соціальних мережах Twitter і Facebook.

У заяві міноборони йдеться про автоколони бойовиків “ІД”, які йдуть із сирійського міста Абу-Кемаль в напрямку сирійсько-іракського кордону 9 листопада.

В якості доказів були наведені нібито фотографії супутникових знімків, на яких видно пересування колон.

Однак користувачі соцмереж швидко вказали на те, що це насправді скріншоти з гри для мобільних пристроїв “AC-130 Gunship Simulator”.

Командування російського угруповання в Сирії повідомило, що двічі зверталося до очільників очолюваної США міжнародної коаліції з пропозицією спільних дій для знищення відступаючих колон ІДІЛ на східному березі річки Євфрат.
Однак американці нібито в категоричній формі відмовилися завдавати авіаударів по терористах “Ісламської держави”.

Після розголосу й кпинів у ЗМІ та соцмережах адміністратори сторінок МО Росії у Facebook і Twitter прибрали помилкові ілюстрації.

Міністерство оборони РФ почало перевірку в зв’язку з публікацією скріншоту з комп’ютерної гри замість реальних фото з Сирії, повідомляє “Інтерфакс“.

При цьому МО РФ продовжує стверджувати, що США сприяють терористам у Сирії, і публікує у “Твіттері” вже нове “незаперечне підтвердження” цього:

Переглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у Твіттері

“Доказами” є розмиті супутникові знімки, на яких практично нічого неможливо розгледіти.

Як відомо, у червні 2017 року стало відомо, що у фільмі “Путін” Олівера Стоуна російський президент показує режисерові відео, на якому, за його словами, зафіксована робота російської авіації у Сирії.
Насправді ж у сюжеті, який Путін продемонстрував Стоуну на смартфоні (і ця сцена увійшла до стрічки), показано, як американський вертоліт “Апач” атакує талібів в Афганістані. “При цьому на американське відео накладені переговори пілотів російською мовою.

Читайте також:
Росіяни Цуркану і Заболотний, які потрапили в полон до ІДІЛ у Сирії,
воювали також на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна