Кількість українських заручників ОРДЛО зросла до 157, – Геращенко

 

У полоні бойовиків на окупованому Донбасі перебувають 157 громадян України.  Такі оновлені дані оприлюднила член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко 14 листопада.

Як інформувала “Новинарня“, за даними СБУ, станом на 18 жовтня українських заручників в ОРДЛО було 152.

Оновлену статистику Геращенко повідомила на своїй сторінці у “Фейсбуці” після зустрічі української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи з послами країн-членів РЄ.

“…Ми виступаємо за те, аби РФ повернулася у міжнародне правове поле та почала, нарешті, виконувати свої зобов’язання. Наслідком російської збройної агресії є понад 10 тисяч загиблих українців, більше 20 тисяч поранених. Зростає кількість заручників – на сьогодні 157 українців незаконно утримуються у місцях неволі в ОРДЛО, десятки – в РФ. Протягом 14 місяців немає жодного прогресу у питанні звільнення бранців”, – констатувала віце-спікер.

Ірина Геращенко закликала іноземних дипломатів використати всі посередницькі зусилля задля звільнення українських заручників.

Вона нагадала про зусилля Туреччини, яка сприяла звільненню заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Читайте також:
У Кропивницькому пройшов марш на підтримку спецпризначенців,
які вже 1000 днів у полоні “ДНР”. ВІДЕО

Як вижити в полоні та після нього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна