Суд у справі про смертельне ДТП політологів: водій вантажівки навмисно допустив зіткнення

 

Досудове розслідування ДТП в Рівненській області, в якому загинули відомі українські політологи та громадські діячі, виходить з того, що водій вантажівки DAF навмисно допустив зіткнення з легковиком Opel Omega.
Як передає “Новинарня“, про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва у справі 757/63880/17-к від 2 листопада.

Як відомо, тоді внаслідок зіткнення з вантажівкою загинули політологи Олександр Маслак, Олексій Курінний і Олександр Никоноров, громадський активіст, колишній заступник голови ДонОДА, фахівець з децентралізації Сергій Попов та журналіст Володимир Карагяур.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що 6 вересня 2017 pоку, близько 6 год. 50 хв. ОСОБА_2, маючи умисел на протиправне заподіяння смерті двом або більше особам із використанням транспортного засобу, рухаючись сідловим тягачем «ДАФ», реєстраційний номер НОМЕР_1 з причепом автодорогою Київ-Ковель-Ягодин в напрямку м. Ковель Волинської області на 258 км зазначеної автодороги поблизу с. Масевичі Рокитнівського району Рівненської області, керуючи зазначеним транспортним засобом, діючи умисно, допустив зіткнення з автомобілем «Опель Омега» реєстраційний номер НОМЕР_2, який рухався в напрямку м. Києва, внаслідок чого ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 померли на місці події, ОСОБА_7 помер в лікарні”, – сказано в ухвалі слідчого судді Тетяни Остапчук.

“Досудовим розслідуванням встановлено обставини, що дають підстави вважати, що до вказаного злочину може бути причетний ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1, який має у користуванні абонентський номер + НОМЕР_3 оператора мобільного зв’язку ПрАТ “Київстар””, – зазначено в рішенні суду.

Відтак в органу досудового розслідування “виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, що містять інформацію про абонентів мобільного зв’язку та їх з’єднання, з метою перевірки можливої причетності ОСОБА_8 до вчинення кримінального правопорушення”.

Суддя задовольнила клопотання та передбачила можливість слідчого в особливо важливих справах прокуратури Києва А. Пасічника отримати дані про вхідні та вихідні дзвінки, текстові повідомлення відповідного абонента “Київстар”.

ДАФ

Нагадаємо, вранці 6 вересня у Рівненській області біля села Масевичі в результаті ДТП загинули чотири людини з автомобіля Opel Omega, ще один чоловік помер у лікарні. Їхнє авто, за даними поліції, з невідомих причин виїхало на смугу зустрічного руху, де зіткнулося з вантажівкою DAF з причепом. Лісовоз перекинувся, легковик було розтрощено.
Пасажири “Опеля” поверталися з Варшави, де брали участь в українсько-польській конференції “Стратегія співробітництва країн Міжмор’я в умовах гібридної війни”. За даними нардепа Геращенка, за кермом всю ніч був журналіст Карагяур, який міг задрімати чи не впоратися з керуванням на мокрій дорозі.

Читайте також:
У страшній ДТП на Рівненщині загинули п’ять відомих політологів та активістів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна