У Кропивницькому пройшов марш на підтримку спецпризначенців, які вже 1000 днів у полоні “ДНР”. ВІДЕО

 

Близько півтисячі людей у Кропивницькому взяли участь у ході на підтримку двох кадрових військових 3-го окремого полку спеціального призначення ССО ЗСУ – Сергія Глондаря та Олександра Корінькова, які залишаються в полоні бойовиків “ДНР”.
Як передає “Новинарня” з посиланням на 3 опсп, акція відбулася 11 листопада, коли виповнилося 1000 днів, відколи старшина Глондар та сержант Коріньков потрапили в полон.

Ініціювали акцію рідні та близькі військовослужбовців, зокрема дружини полонених – Катерина Глонлар і Юлія Корінькова. До ходи долучилися побратими з 3-го полку, учасники АТО, волонтери, небайдужі жителі Кропивниччини.

Півтисячі кропивничан пройшли від стели “Янголу охоронцю” центральною вулицею обласного центру, тримаючи плакати з цифрою “1000” та портрети українських воїнів.

На площі Героїв Майдану активісти виклали заклик звільнити військовослужбовців – слово “Волю”.

На майдані відбувся мітинг. Перед присутніми виступили дружини полонених спецпризначенців, військовослужбовці, які брали участь у бою під Дебальцевим 1000 днів тому, заступник командира полку.

Сергій Глондар та Олександр Коріньков потрапили в полон 16 лютого 2015 року під час виконання бойового завдання з супроводу колони, яка близько 11:00 потрапила у засідку під Дебальцевим.
В тому бою загинули спецпризначенці Юрій Бутусов і Віталій Федитник.

Про обставини бою написав спецпризначенець Вадим Довгорук, який тоді отримав серйозні травми:

“Нам знову поставили завдання провести конвой у Дебальцеве, і знову ми проривалися під обстрілом і з боєм. Ми потрапляли в засідки разів п’ять чи шість. Завдання на вихід нового конвою нам поставили в штабі 128-ї бригади. Там два якихось полковники дали новий маршрут на вихід із Дебальцевого. Не той, яким ми йшли раніше, а через місто – сказали, що противник уже все оточив. З нами в колоні йшла машина з пораненими та машина із загиблими. Але вийшло так, що цей новий маршрут вів прямо на позиції противника. “Сепари” вже зайшли в Дебальцеве, і ми заїхали до них.
На жаль, двоє моїх товаришів – Сергій Глондар та Олександр Коріньков, взяті в полон у цьому бою, досі залишаються в руках противника. Я дуже хотів би, щоб вони скоріше повернулися додому”.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше Катерина Глонлар і Юлія Корінькова вивішували в Кропивницькому білборди, аби привернути увагу до своїх полонених чоловіків, та брали участь в акціях у Києві.

Читайте також:
Як вижити в полоні та після нього

Савченко відвідала 34 українських заручників “ДНР” у Макіївці:
“ставлення нормальне”, але без кип’ятильників. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна