Доба АТО: ворог активно використовує міномети на всіх напрямках, двоє бійців ЗСУ поранені

 

За минулу добу, 10 листопада, незаконні збройні формування 33 рази порушили “перемир’я” на Сході. Сили АТО 24 рази “вогнем із піхотного озброєння жорстко пригнічували активність ворога”. Унаслідок бойових дій отримали поранення двоє українських захисників.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Наприкінці минулої доби у районі проведення АТО зберігалась тенденція до загострення обстановки. Російсько-окупаційні угруповання активно обстрілювали позиції української армії, застосовуючи при цьому міномети різних калібрів”, – сказано у зведенні.

Так, на підступах до Донецька бойовики ввечері двічі били з 82-мм мінометів та гранатометів по оборонцях Авдіївки.
Також двічі під вогонь ворожих кулеметів потрапили укріплення сил АТО на околицях Зайцевого.

На Луганському напрямку загарбники обстріляли з мінометів опорні пункти Збройних сил України біля Катеринівки та станції Донець. А з піхотного озброєння били неподалік Луганського і Станиці Луганської.

На Приморському напрямку в другій половині дня противник застосовував 120-мм міномети біля Павлополя і Водяного. “Наші бійці асиметрично відповідали найманцям. У результаті цього протистояння отримав поранення один український військовослужбовець”, – сказано у зведенні.

У зведенні станом на 18:00 повідомлялося, що неподалік Донецька окупанти випустили понад 50 мін 82-го калібру та більше 20 мін – калібру 120 мм по оборонцях Авдіївки та Пісків. Унаслідок одного з цих обстрілів був поранений військовослужбовець сил АТО.

Крім того, біля Пісків ворог застосував озброєння БМП, зенітну установку, а такаж зробив більше 10 пострілів із танка.

“Застосування незаконними терористичними угрупованнями танків, які за мирними угодами мають бути відведені від лінії розмежування, свідчить про категоричне небажання російських окупантів дотимуватись угод та свідому ескалацію на загострення ситуації в районі проведення АТО”, – наголошує мобільна прес-група ОТУ “Донецьк”.

Читайте також:
Операторів БПЛА для армій “ДНР/ЛНР” готують у Липецьку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна