До України не пустили грузинського охоронця, який супроводжував сина Саакашвілі

 

У Державній прикордонній службі України підтвердили, що 10 листопада в аеропорту “Бориспіль” затримали сина Михеїла Саакашвілі разом з охоронцем.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян у “Фейсбуці”.

За інформацією, 11-річного Ніколоза передали батькові, який прибув у “Бориспіль”, а супроводжуючого охоронця не пустили до України “з міркувань безпеки”.

“Дійсно, 10 листопада близько 18:30 до аеропорту “Бориспіль” рейсом із Тбілісі прибув неповнолітній громадянин – нерезидент України, який є сином Міхеїла Саакашвілі. На жаль, дитину в аеропорту ніхто з близьких родичів чи інших уповноважених осіб не зустрічав. Після того, як до аеропорту прибув батько цього громадянина (близько 20:00), прикордонники оформили факт перетину кордону неповнолітнім громадянином та впевнилися, що син зустрівся з батьком. Щодо охоронця, який прибув разом із сином Міхеїла Саакашвілі, то його не пропустили через кордон з міркувань безпеки”, – написав Олег Слободян.

Раніше сам Саакашвілі повідомляв у соцмережі: “…В аеропорту “Бориспіль” затримали мого 11-річного сина і співробітника грузинської служби державної охорони, який його супроводжував. Співробітник служби, що супроводжує мого сина, який летить до мене, перебуває в офіційному відрядженні. У них всі документи в порядку, але дві години їх тримають в окремій кімнаті без пояснення причин”.

Нагадаємо, на тлі протестної активності екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михаїла Саакашвілі силовики не пустили до України його соратника з Грузії, а з України вислали низку його охоронців та інших наближених осіб.

Читайте також:
ГПУ: депортація трьох членів команди Саакашвілі, зокрема АТОвця Макішвілі,
була законна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.