Президент Польщі не буде скасовувати планований візит в Україну

 

Президент Польщі Анджей Дуда в грудні збирається з візитом в Україну.

В інтерв’ю виданню Nasz Dziennik він розповів, що хоче відвідати могили поляків у Харкові, передає УНІАН.

Польський президент також зазначив, що 17 січня Польща займе місце в Раді Безпеки ООН, де буде розглядатися зокрема питання України. Тож візит Дуди в Україну слугуватиме тому, щоб придивитися до ситуації, яка склалася на Донбасі.

“Водночас ми отримуємо також погані сигнали від української сторони, які для мене як президента Польщі неприйнятні. Я не погоджуся з тим, щоб люди, які займають вищі посади в українській владі, проповідували думки, які фактично є антипольськими”, – ще раз наголосив президент Дуда.

За його словами, оскільки в Польщі немає такої проблеми, щоб політики урядового табору проголошували антиукраїнські гасла, то Польща має право очікувати такого ж від України.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявляв, що не радитиме президенту Дуді здійснювати візит в Україну, запланований не грудень, через “складну ситуацію” у відносинах з Україною.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні президент Порошенко ініціював засідання консультаційного комітету з Польщею для зняття напруги у відносинах між країнами. Варшава прийняла цю пропозицію.

Це сталося після того, як президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди з антипольськими поглядами займають важливі місця в українській політиці, і він чекає від президента Порошенка виправлення цієї ситуації.

Глава МЗС РП Вітольд Ващиковський оголосив, що Польща запускає процедури, які не дозволять людям, що демонструють вкрай антипольські погляди, в’їхати до країни.

Відтак польські ЗМІ повідомили, що Варшава заборонила в’їзд голові Українського інституту національної пам’яті Володимиру В’ятровичу. Голова УІНП порівняв її з Росією

Сам міністр закордонних справ Польщі Ващиковський 5 листопада під час візиту до Львова відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького” через слова директора музею Руслана Забілого про те, що у 1918 році Польща окупувала Західну Україну.

Віце-консул генерального консульства Польщі в Луцьку Марек Запур на “круглому столі” в Рівному назвав Львів “польським містом”.

Читайте також:
У МЗС прокоментували заяву президента Польщі
про українських політиків з антипольськими настроями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна