Доба АТО: двоє поранених, бойовики застосували важку артилерію на Луганщині

 

За добу 9 листопада бойовики НЗФ на Сході загалом 19 разів порушили “режим тиші”. У 12 випадках українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Вночі незаконні збройні формування знову застосували 122-мм ствольну артилерію, яка заборонена Мінськими домовленостями.

“Внаслідок бойових дій двоє захисників України отримали поранення. Вони були швидко евакуйовані до медичних закладів. Їм надається вся необхідна медична допомога”, – повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі 10 литопада.

Він розповів, що на Луганському напрямку незаконні збройні формування відкривали вогонь 14 разів.
Близько 22-ї години бойовики наосліп випустили 20 снарядів зі 122-мм гаубиць у бік опорних пунктів сил АТО поблизу Старого Айдара. Також ввечері окупанти декілька разів наважилися провести мінометні обстріли наших позицій неподалік Кримського та Луганського, загалом випустивши 23 міни з 82-мм міномета. Час від часу ворог підсилював вогонь стрільбою із станкових гранатометів.
Крім того, протягом дня бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї поблизу Донця, Трьохізбенки, Золотого та Валуйського.
“Українські військові відкривали вогонь у відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями”, – сказав полковник Лисенко.

На Донецькому напрямку вчора зафіксували п’ять випадків порушення режиму тиші. Тут бойовики не застосовували важке озброєння.
“Водночас окупанти тричі відкривали прицільний вогонь зі стрілецької зброї по наших позиціях поблизу Авдіївки. Також обстрілам противника піддавалися українські опорні пункти неподалік Водяного та Славного”, – розповів речник Міноборони з питань АТО.

На Маріупольському напрямку минулої доби було тихо, українські військові не зафіксували жодного порушення режиму припинення вогню.

При цьому, за інформацією Головного управління розвідки, російське окупаційне командування активно мінує райони дислокації підрозділів т. зв. 1-го і 2-го армійських корпусів, чим  збільшує небезпеку та значно ускладнює життєдіяльність населення на тимчасово окупованих територіях.
“Зокрема, внаслідок проведення мінування припинено рух по дорогах та ділянках місцевості, які забезпечували місцевим мешканцям зручне пересування”, – зазначив полковник Лисенко.

Читайте також:
Протягом тижня бойовики “ДНР/ЛНР” здійснили майже 150 вогневих нальотів, сформовано 20 груп,- зведення “ІС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна