Воююча Україна збільшить свій контингент в Афганістані

 

Україна збільшить свою участь в операції НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка”.

Як передає УНІАН, про це заявив глава місії України при Організації північноатлантичного договору Вадим Пристайко в Брюсселі на полях засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу 9 листопада.

“Ми маємо, незважаючи на те, що у нас війна на власній території, зрозуміти, яким чином ми можемо допомогти не дозволити Афганістану знову перетворитися на місце, де будуть готуватися терористи для всіх країн, включаючи Україну. Маємо подумати, яким чином ми можемо збільшити нашу присутність, нашу допомогу. Вже є багато варіантів”, – сказав дипломат.

За словами Пристайка, ці варіанти вже обговорюються із союзниками.

“Ми вже прийняли рішення про збільшення нашого контингенту на невелику кількість. Зараз ми не будемо говорити про цифри, але ми в процесі визначення нових можливих обсягів допомоги коаліції”, – наголосив представник України при НАТО.

Він уточнив, що це можуть бути військові викладачі, поліцейські тренери, сили безпеки, спеціалісти у повітряній сфері.

“Є багато професій, переважно у сфері військової безпеки, без яких неможливо завершити операцію”, – пояснив Вадим Пристайко.

Український дипломат також розповів, що під час засідання щодо Афганістану була “сказана фраза, яку я давно хотів почути від союзників”.

“Було сказано, що треба протистояти гібридний загрозі Росії в Афганістані. У сфері протистояння Росії, яка простягла руки і до Афганістану, ми можемо поділитися досвідом. Ми попереджали союзників, що це не є протистоянням РФ лише проти України, це – традиційна політика Росії, яку вона зараз веде”, – підкреслив представник України при НАТО.

Читайте також:
ЗС України продовжать участь у Місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка”

Нова стратегія США в Афганістані від Трампа:
посилити санкції і військовий контингент, але не насаджувати свою демократію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна