Суд підтвердив неправомірність звільнення з роботи призовника на Черкащині

 

Київський апеляційний адмінсуд підтвердив правомірність дій фахівців управління Держпраці в Черкаській області щодо захисту трудових прав молодого чоловіка, якого звільнили з роботи у зв’язку з призовом на строкову військову службу.

Зазначається, що

Як повідомила прес-служба управління Держпраці Черкащини, позапланову перевірку додержання законодавства про працю ТОВ “Далі-Транс” було проведено на початку 2017 року.

“Під час проведення позапланової перевірки встановлено факт недотримання товариством вимог ч. 3 ст. 119 Кодексу законів про працю України, що полягало у звільненні працівника з роботи у зв’язку з призовом на строкову військову службу під час дії особливого періоду, тобто незбереження за ним місця роботи і середнього заробітку”, – повідомили в управлінні.

Працівники управління внесли припис про усунення адмінпорушень директором компанії “Далі-Транс”, Також на товариство було накладено штраф у розмірі 32 тис. грн. – за порушення ч. 3 ст. 119 Кодексу законів про працю України та ч. 2 ст. 39 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу”.

Юристи “Далі-Транс” звернулися до суду з адміністративним позовом про протиправність такої постанови.
Однак і суд першої інстанції, і апеляційний суд підтвердили:  звільнення військовослужбовця неправомірне, а отже, накладений штраф товариству доведеться сплатити.

Управління Держпраці наголошує: за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб – підприємців, у яких вони працювали на час призову.

Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів державного бюджету України відповідно до закону “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

Читайте також:
З початку року Держслужба зайнятості перенавчила понад 700 ветеранів АТО.
ІНША СТАТИСТИКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна