Рада відставила голову фінансового комітету Рибалку з РПЛ, на якого “полюють” з часів Януковича

 

Верховна Рада прийняла постанову, якою звільнили Сергія Рибалку з посади голови Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності

За таке рішення 9 листопада проголосували 255 народних обранців.

Раніше цього дня з відповідною ініціативою на засіданні парламенту виступив Олег Ляшко – голова фракції Радикальної партії, до якої входить великий підприємець Рибалка.

“Щоб не було ніяких політичних підстав для безпідставних обвинувачень та інсинуацій, я прошу голову парламенту розглянути це питання”, – сказав Ляшко.

Як відомо, цього року правоохоронні органи вже двічі – у квітні й жовтні – проводили обшуки в офісах корпорації “S. Group” та інших компаній, які належить родичам Сергія Рибалки, пише “Економічна правда”.

12 квітня Генпрокуратури допитала Рибалку у справі про можливу несплату податків. У липні цю підозру зняли.

23 червня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що нардеп від РПЛ Сергій Рибалка володіє підприємством у російському Липецьку, яке виводить в офшори мільйони гривень.

У жовтні 2016 року стало відомо, що бізнес родини Рибалки, з якого фінансуються радикали, і сам задіює офшорні юрисдикції, направляючи за кордон частину виручки своїх підприємств.

Раніше, у січні 2016 року, автомобіль Рибалки був розгромлений невідомими.

Сам Сергій Рибалка в коментарі журналістам повідомив, що замах пов’язує “зі старим сімейним конфліктом, про який знає вся країна і все її вище керівництво”. “Це мій конфлікт з тестем Буткевичем”, – зазначив політик.

Конфлікт між Рибалкою і його колишнім тестем, власником мережі супермаркетів “АТБ” Геннадієм Буткевичем почався у 2012 році.
У 2012-2013 роках мережа супермаркетів “АТБ” заборгувала компаніям, які мали відношення до Рибалки, більше 15 млн. доларів.
У 2013 році на компанії Рибалки здійснювався тиск правоохоронних органів – підприємства публічно звинувачували у фінансуванні опозиції, ухиленні від сплати податків і продажі наркотиків.

Рибалка вважає, що за цими діями правоохоронців стояв особисто Буткевич, оскільки він мав “близькі стосунки з колишнім головою СБУ Олександром Якименком і його правою рукою, нардепом-регіоналом Юрієм Самойленком”.

Влітку 2014 року Рибалка розійшовся з партнером по бізнесу Іваном Омельченком. Розгляд справ про заборгованість “АТБ” було продовжено в судовому порядку. Частину боргів – близько 60 млн. грн. – мережа повернула підприємствам “S.Group”.

Восени 2015 року прокуратура Дніпропетровської області знову публічно звинуватила “S.Group в несплаті податків на 125 млн. грн. у 2012 році. Адвокати публічно звинуватили прокуратуру в незаконній діяльності в інтересах мережі “АТБ-маркет”.

Сам Рибалка називав реанімацію прокуратурою сфабрикованих справ часів Януковича “тиском на опозиційного політика з метою впливу на позицію фракції Радикальної партії в парламенті”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна