Президент Польщі закликає Порошенка прибрати з влади людей з “антипольськими поглядами”

 

Президент Польщі Анджей Дуда вважає неприйнятним, що люди з антипольськими поглядами займають важливі місця в українській політиці, та чекає від президента Порошенка виправлення цієї ситуації.

Про це він заявив заявив в інтерв’ю телеканалу Trwam та “Радіо Maryja”.

“Я очікую від президента Петра Порошенка і його колег, що люди, які відкрито проголошують націоналістичні та антипольські погляди, не займатимуть важливі місця в українській політиці, тому що такі люди не сприяють розбудові відносин між нашими країнами “, – сказав президент Польщі.

Дуда відзначив, що такі люди в українській політиці є.

“Усі знають, що вони є, це дуже поганий знак проти нас з української сторони. Це неприйнятно”, – заявив польський президент.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський оголосив, що Польща запускає процедури, які не дозволять українцям, які демонструють вкрай антипольські погляди, в’їхати до країни.
Також він сказав, що не радитиме президенту Дуді здійснювати візит в Україну, передбачений у грудні, через “складну ситуацію” у двосторонніх відносинах.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна